澳门新葡萄京官网注册大学阿拉伯语

http://www.cdce.cn/tkinfo.aspx

 

http://www.cdce.cn/details.aspx?id=2771

高等高校韩文(B)考试大纲

(2010年3月修订)

试点大学网络教育部分集体基础课全国统一考试,意在依照网络教育应用型人才的作育目的,针对从业人士继续教育的特点,重在检验学生精晓藏语基础知识的水准及应用能力,周全提高现代远程高等学历教育的教学质料。

“大学意大利语”课程是现代长途教育试点高校网络教育实践全国统一考试的一对国有基础课之一。该学科的考试是一种基础水平检测性考试,考试合格者应达到与成长高等教育本科相应的大学爱尔兰语课程要求的水准。

 测验对象

教育部特许的当代远程教育试点大学网络历史高校和中心广播电视高校“人才作育格局改善和开花教育试点”项目中自2004年3月1日(含一月1日)未来入学的本科层次学历教育的学童,应出席网络教育部分公共基础课全国统一考试。

“大学西班牙语(B)”考试大纲适用于除爱尔兰语类和艺术类专业以外的别样专业高中起点与专科起源本科学生。

考查目的

本考试目的在于考查现代远程教育抱有正规(除拉脱维亚语类和艺术类专业)的学员理解拉脱维亚语基础知识的水准及应用能力。考生应了然基本的英语语法知识和词汇,具备使用不同语言技巧进行社交的基本力量。

 

考试内容与要求

【语法】 考生应较好地领悟主题的韩语语法知识,并能在社交中较正确地加以利用。

【词汇】 考生应认知3 000个单词,并熟识了解其中的1 800个单词及其主题的陪衬。

【交际能力】 考生应控制平常生活常见现象中的基本交际用语。

【阅读】 考生应能读懂与经常生活和社会活动相关的不比品类的文字资料,包括应用文、描述文、记叙文、表达文和议杂谈等,阅读速度为每分钟50个单词。

         考生应能:

1.      领悟主旨要义;

2.      了然文中具体消息;

3.      依据上下文揣摸生词词义;

4.      举办关于的判定、推理和引申,精晓作者的来意、观点或态度。

 

【翻译】考生应能在10秒钟内将3个难度适中的英文句子翻译成中文。考生应能:

  1. 对马耳他语原文有准儿的知道;

  2. 完成译文通顺、达意。

 【写作】 考生应能在30分钟内写出长度不少于80词的科普应用文及一般的叙述文、表达文或议散文。考生应能:

1.      用较不利的语法、词汇、拼写、标点举办表述;

2.      基本到位内容切题,结构严格,条理清楚;

3.      依照不同的编著目标进展有针对的著述。

试卷结构与题型

 高校阿拉伯语(B)试卷结构与题型

部分

项目

内容

题型

题量

分值

总分

时间(分钟)

I

争持用语

5个简单会话

单项采用

5

3

15

10

II

翻阅明白

2篇短文,每篇5道题

单项选取

10

3

30

20

III

词汇与布局

5个单句

单项选用

5

3

15

10

IV

完型填空

1篇短文

单项采用

10

1

10

10

V

英译汉

3个单句

笔译

 3

5

15

10

VI

写作

1篇作文

命题作文

1

15

15

30

总 计

34

 

100

90

 

测验方法与时光

考试为基于网络的闭卷考试。考试满分为100分,时间为90分钟。除翻译与创作部分行使人造阅卷外,其他一些应用机械阅卷。考试由全国大学网络教育考试委员会协会命题,在同一时间全国统考。

 题型示例

大学芬兰语(B)模拟试卷

先是片段:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分)

       此部分共有5个未到位的对话,针对每个对话中未形成的有的有4个挑选,请从A、B、C、D六个采纳中选出正确选项。

1. — Hello, could I speak to Mr. Smith,
please?

       —
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________________

       A. Who are you?                                B. Who’s there?

       C. Who could I help?                          D. Who’s speaking?

2.    — I believe we’ve met
somewhere before.

       — No,
­­­­­­­­­­­­­____________________.

       A. it isn’t the same                             B. it can’t be
true

       C. I don’t think so                              D. I’d rather
not

3~5 (略).

其次片段:阅读明白(共10小题;每小题3分,满分30分)

       此部分共有2篇短文,每篇短文后有5个问题。请从每个问题后的A、B、C、D两个拔取中选出正确选项。

 

Passage 1

 

The United States covers a large part of
the North American continent. Its neighbors are Canada to the north and
Mexico to the south. Although the United States is a big country, it is
not the largest in the world. In 2000, its population was over 222
million.

When this land first became a nation,
after winning its independence from England, it had thirteen states.
Each of the states was represented on the American flag by a star. All
these states were in the eastern part of the continent. As the nation
grew toward the west, new states were added and new stars appeared on
the flag. For a long time, there were 48 stars. In 1959, however, two
more stars were added to the flag, representing the new states of Alaska
and Hawaii.

Indians were the first people of the
land which is now the United States. There are still many thousands of
Indians now living in all parts of the country. Sometimes it is said
that the Indians are “the only real Americans”. Most Americans come from
all over the world. Those who came first in greatest numbers to make
their homes on the eastern coast of North America were mostly from
England. It is for that reason that the language of the United States is
English and that its culture and customs are more like those of England
than those of any other country in the world.

 

  1.    Which of the following is
    TRUE?

A. America is the largest country in the
world.

B. The United States lies next to Canada
and Mexico.

C. America covers most part of the North
American continent.

D. Mexico is to the north of
Canada.

  1.    After winning its independence,
    the United States _________.

A. had nothing to do with England

B. made India part of its land

C. mainly developed westward

D. took over parts of Canada and
Mexico

8.    The United States didn’t have
______ states until ________.

A. thirteen; 1959

B. fifty; 1959

C. fifty; this land first became a
nation

D. fifty;1964

  1.    Why is English the language of
    America?

A. English is the native language of the
Indians.

B. Most Americans come from all over the
world.

C. Canada is America’s nearest
neighbor.

D. Most of the people who first settled
in America were from England.

  1. The best title for the passage is “
    _________”.

A. the States of America

B. The language of America

C. The United States of America

D. The Culture and Customs of
America

 

Passage 2

 

11~15 (略)

 

 

其三局部:词汇与布局(共5小题;每小题3分,满分15分)

       此部分共有5个未成功的句子,针对各类句子中未到位的一部分有4个选用,请从A、B、C、D三个选项中选出正确选项。

 

16.   I tried to put _____ a telephone call to him, but his line
was always busy.

       A. over                  B. into                   C.
away                       D. through

17.   I hadn’t seen him for years, but I ______________
his voice on the telephone.

       A. realized             B. recognized         C.
discovered                D. heard

18.   Neither Bill nor his parents __________ at home.

       A. is                      B. has                   C.
are                           D. was

19.   If you don’t want to get wet, you had better
­­­­­­­­________ this umbrella with you.

       A. take                  B. to take               C.
taken                       D. for taking

  1. (略)

 

第四片段:完型填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

以下短文中共包含10个未成功的语句,针对各样句子中空缺部分有4个选取,请从A、B、C、D三个选项中选出正确选项。

 

A survey was carried out last year by the British Medical Association,
an organization of doctors. It shows that most people do not do   21    exercise. In 1995, 60% of people walked
more than one mile a day. Now, that number has fallen    22     to only 20%.    23___  
 more people are going to the gym, fewer people are walking. Doctors say
we need    24    for 20 minutes three
times a week.   25     is an easy form of
exercise that everyone can do. If you walk one mile each day, you     26     your health very quickly. Doctors
say we ___27___ to tackle this
problem head on and try      28  
  people healthier because not doing enough exercise is responsible
   29     many of the country’s health
problems. Doctors suggest you go    30     a walk every day
after dinner.

 

  1. A. few                    B. little                         C.
    some                       D. enough

  2. A. greatly                B. slightly                     C.
    easily                      D. slowly

  3. A. So                      B. Therefore                 C.
    Although                  D. But

  4. A. exercising           B. to exercise                C.
    exercised                  D. to exercising

  5. A. Walked               B. To walk                    C. To
    walking               D. Walking

  6. A. will improve        B. improve                    C.
    improving                 D. improved

  7. A. can                     B. need                         C.
    must                        D. will

  8. A. making               B. make                        C. to
    make                    D. made

  9. A. to                       B. on                            C.
    at                                   D. for

  10. A. at                       B. for                           C.
    to                                   D. with

 

第五局部:英译汉
(满分15分)

请把下列3句英文翻译成粤语。

 

31.   I will finish
reading this book in a week.

32.   You should look
around before you cross the street.

33.    (略)

 

第六有些:写作(满分15分)

渴求在30分钟内,依照下边所给的问题和闽南语提纲用阿拉伯语写出一篇不少于80词的短文。

 

行事申请

 

1. 写明申请的地点。

2. 陈述你的相关学习、工作经验。

3. 联系方法。

 

 学院阿尔巴尼(Barney)亚语(B)模拟试卷参考答案 

先是部分:交际用语(满分15分)

  1. D        2.C         3~5(略)

其次局部:阅读领会(满分30分)

  1. B 7. C      8. B  9. D    10. C     
    11~15.(略)

其三部分:词汇和协会(满分15分)

  1. D      17. B       18. C     19. A  
  2. (略)

第四有的:完型填空
(满分10分)

  1. D   22. A    23. C    24. B  25. D 

  2. A    27. B   28. C    29. D     30. B

第五片段:英译汉
(满分15分)

  1. 我将在一周内读完这本书。

32.   在过马路在此以前,你应该向四周看看。

33.(略)

第六有些:写作(满分15分)

澳门新葡萄京官网注册,(略)

 

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注