澳门新葡萄京官网注册华现代中长途和继续教育网 统考 大学英语(B)考试大纲

http://www.cdce.cn/tkinfo.aspx

 

http://www.cdce.cn/details.aspx?id=2771

高校英语(B)考试大纲

(2010年3月修订)

试点高校网络教育片国有基础课全国联合试,旨在以网络教育应用型人才的培养目标,针对从业人员继续教育的特性,重当验证学生掌握英语基础知识的档次及应用能力,全面提高现代中长途高等学历教育的教学质量。

“大学英语”课程是当代中长途教育试点高校网络教育实施全国统一考试的组成部分集体基础课之一。该科目的考是一样栽基础水平检测性考试,考试合格者应高达与成人高等教育本科相应的大学英语课程要求的品位。

 考查对象

教育部许可的现世长途教育试点高校网络教育院与中央广播电视大学“人才培养模式改革以及绽放教育试点”项目遭到于2004年3月1日(含3月1日)以后入学的本科层次学历教育的生,应到网络教育有集体基础课全国统一考试。

“大学英语(B)”考试大纲适用于除英语类和艺术类专业以外的其余标准高中起点和专科起点本科学生。

考目标

论考试旨在考查现代长途教育有着正式(除英语类和艺术类专业)的学童掌握英语基础知识的品位以及用能力。考生应控制核心的英语语法知识和词汇,具备利用不同语言技巧进行周旋的着力能力。

 

考试内容与要求

【语法】 考生应比较好地控制基本的英语语法知识,并会当张罗中较正确地加以运用。

【词汇】 考生应认知3 000只单词,并熟练掌握其中的1 800独单词及其核心的选配。

【交际能力】 考生应控制日常生活常见现象中之中心交际用语。

【阅读】 考生应能读懂与一般生活与社会活动相关的不等类型的文资料,包括应用文、描述文、记叙文、说明文和议论文等,阅读速度为各个分钟50单单词。

         考生应能:

1.      理解主旨要义;

2.      理解文中具体信息;

3.      根据上下文推测生词词义;

4.      进行关于的判定、推理与引申,理解作者的用意、观点还是态度。

 

【翻译】考生应能在10分钟内将3独难度相当的英文句子翻译成中文。考生应能:

  1. 对英语原文有纯正之明;

  2. 成功译文通顺、达意。

 【写作】 考生应能在30分钟内写来长不少于80词之大应用文及一般的叙述文、说明和或议论文。考生应能:

1.      用较正确的语法、词汇、拼写、标点进行表述;

2.      基本好内容切题,结构严谨,条理清楚;

3.      根据不同之编写目的进展有对的编。

试卷结构及题型

 大学英语(B)试卷结构和题型

部分

项目

内容

题型

题量

分值

总分

时间(分钟)

I

张罗用语

5只简单对话

单项选择

5

3

15

10

II

开卷理解

2篇短文,每篇5道题

单项选择

10

3

30

20

III

词汇和布局

5个单句

单项选择

5

3

15

10

IV

完型填空

1篇短文

单项选择

10

1

10

10

V

英译汉

3个单句

笔译

 3

5

15

10

VI

写作

1篇作文

命题作文

1

15

15

30

总 计

34

 

100

90

 

考办法同日

试验呢根据网络的闭卷考试。考试满分呢100区划,时间也90分钟。除翻译和写作部分使用人造阅卷外,其他组成部分应用机械阅卷。考试由于全国高校网络教育考试委员会团体命题,在同一时间全国统考。

 题型示例

高等学校英语(B)模拟试卷

先是有:交际用语(共5稍稍书;每小书3私分,满分15私分)

       此有共有5单不到位的对话,针对每个对话中无形成的片段发生4独挑选,请从A、B、C、D四个选择中选出正确选择项。

1. — Hello, could I speak to Mr. Smith,
please?

       —
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________________

       A. Who are you?                                B. Who’s there?

       C. Who could I help?                          D. Who’s speaking?

2.    — I believe we’ve met
somewhere before.

       — No,
­­­­­­­­­­­­­____________________.

       A. it isn’t the same                             B. it can’t be
true

       C. I don’t think so                              D. I’d rather
not

3~5 (略).

亚片:阅读理解(共10不怎么书;每小开3区划,满分30区划)

       此有共有2篇短文,每篇短文后发出5独问题。请从今每个问题后的A、B、C、D四单选择中选出正确抉择项。

 

Passage 1

 

The United States covers a large part of
the North American continent. Its neighbors are Canada to the north and
Mexico to the south. Although the United States is a big country, it is
not the largest in the world. In 2000, its population was over 222
million.

When this land first became a nation,
after winning its independence from England, it had thirteen states.
Each of the states was represented on the American flag by a star. All
these states were in the eastern part of the continent. As the nation
grew toward the west, new states were added and new stars appeared on
the flag. For a long time, there were 48 stars. In 1959, however, two
more stars were added to the flag, representing the new states of Alaska
and Hawaii.

Indians were the first people of the
land which is now the United States. There are still many thousands of
Indians now living in all parts of the country. Sometimes it is said
that the Indians are “the only real Americans”. Most Americans come from
all over the world. Those who came first in greatest numbers to make
their homes on the eastern coast of North America were mostly from
England. It is for that reason that the language of the United States is
English and that its culture and customs are more like those of England
than those of any other country in the world.

 

  1.    Which of the following is
    TRUE?

A. America is the largest country in the
world.

B. The United States lies next to Canada
and Mexico.

C. America covers most part of the North
American continent.

D. Mexico is to the north of
Canada.

  1.    After winning its independence,
    the United States _________.

A. had nothing to do with England

B. made India part of its land

C. mainly developed westward

D. took over parts of Canada and
Mexico

8.    The United States didn’t have
______ states until ________.

A. thirteen; 1959

B. fifty; 1959

C. fifty; this land first became a
nation

D. fifty;1964

  1.    Why is English the language of
    America?

A. English is the native language of the
Indians.

B. Most Americans come from all over the
world.

C. Canada is America’s nearest
neighbor.

D. Most of the people who first settled
in America were from England.

  1. The best title for the passage is “
    _________”.

A. the States of America

B. The language of America

C. The United States of America

D. The Culture and Customs of
America

 

Passage 2

 

11~15 (略)

 

 

老三片段:词汇和布局(共5微开;每小书3区划,满分15分开)

       此有共有5个未到位的句子,针对每个词中无形成的有有4只选项,请从A、B、C、D四个挑选中选出正确抉择项。

 

16.   I tried to put _____ a telephone call to him, but his line
was always busy.

       A. over                  B. into                   C.
away                       D. through

17.   I hadn’t seen him for years, but I ______________
his voice on the telephone.

       A. realized             B. recognized         C.
discovered                D. heard

18.   Neither Bill nor his parents __________ at home.

       A. is                      B. has                   C.
are                           D. was

19.   If you don’t want to get wet, you had better
­­­­­­­­________ this umbrella with you.

       A. take                  B. to take               C.
taken                       D. for taking

  1. (略)

 

季有些:完型填空(共10多少开;每小题1分,满分10分开)

以下短文中共包含10只非得的句子,针对每个词中空缺部分有4个选项,请从A、B、C、D四单挑选中选出正确选择项。

 

A survey was carried out last year by the British Medical Association,
an organization of doctors. It shows that most people do not do   21    exercise. In 1995, 60% of people walked
more than one mile a day. Now, that number has fallen    22     to only 20%.    23___  
 more people are going to the gym, fewer people are walking. Doctors say
we need    24    for 20 minutes three
times a week.   25     is an easy form of
exercise that everyone can do. If you walk one mile each day, you     26     your health very quickly. Doctors
say we ___27___ to tackle this
problem head on and try      28  
  people healthier because not doing enough exercise is responsible
   29     many of the country’s health
problems. Doctors suggest you go    30     a walk every day
after dinner.

 

  1. A. few                    B. little                         C.
    some                       D. enough

  2. A. greatly                B. slightly                     C.
    easily                      D. slowly

  3. A. So                      B. Therefore                 C.
    Although                  D. But

  4. A. exercising           B. to exercise                C.
    exercised                  D. to exercising

  5. A. Walked               B. To walk                    C. To
    walking               D. Walking

  6. A. will improve        B. improve                    C.
    improving                 D. improved

  7. A. can                     B. need                         C.
    must                        D. will

  8. A. making               B. make                        C. to
    make                    D. made

  9. A. to                       B. on                            C.
    at                                   D. for

  10. A. at                       B. for                           C.
    to                                   D. with

 

第五有些:英译汉
(满分15分)

呼吁把下列3词英文翻译成中文。

 

31.   I will finish
reading this book in a week.

32.   You should look
around before you cross the street.

33.    (略)

 

第六有:写作(满分15划分)

渴求在30分钟内,根据下面所为的题目与国语提纲用英语写来一致首非少于80词之短文。

 

干活申请

 

1. 写明申请的职位。

2. 述你的相关学习、工作经历。

3. 联系方法。

 

 大学英语(B)模拟试卷参考答案 

第一组成部分:交际用语(满分15分割)

  1. D        2.C         3~5(略)

其次部分:阅读理解(满分30分叉)

  1. B 7. C      8. B  9. D    10. C     
    11~15.(略)

老三有的:词汇和结构(满分15私分)

  1. D      17. B       18. C     19. A  
  2. (略)

季有:完型填空
(满分10分)

  1. D   22. A    23. C    24. B  25. D 

  2. A    27. B   28. C    29. D     30. B

第五局部:英译汉
(满分15分)

  1. 本人用于平等完美内读毕就本书。

32.   在了街道之前,你应有朝着周围看看。

33.(略)

第六有些:写作(满分15分叉)

(略)

 

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注